Svetový pohár PRIEVIDZA CUP 2016

05.05.2016 16:17

V dňoch 29 Apríla - až 1. Mája 2016 sa obecná lúka v Koši stala  prechodným domovom  43 pretekárov zo Slovenska, Česka,  Bieloruska,  Slovinska, Švajčiarska  Nemecka, Polska a Srbska. Svoje  sily si zmerali raketoví modelári v kategóriách: S4A (raketoplán), S6A (raketa streamer), S8Ep (rádiom riadený raketoplán), S7 (makety) , S9A (raketa virnik) a otvorená kategória S3A (raketa padák). Počas týchto troch dní sa konali dve súťaže. Svetový pohár raketových modelárov PRIEVIDZA CUP 2016 a zároveň Majstrovstvá Slovenska 2016. K výborným výsledkom raketových modelárom prispelo aj krásne slnečné počasie.  Modelár z Centra voľného času Spektrum  Prievidza, Simon Bolfa sa v silnej medzinárodnej konkurencii nestratil a získal nasledovné výborné umiestnenie:

Svetový pohár PRIEVIDZA CUP 2016:
Kategória S4A:
4.. miesto – Simon Bolfa + titul najlepší junior
Kategória S8Ep:
5. miesto – Simon Bolfa


Majstrovstvá Slovenskej republiky 2016:
Kategória S4A:
1. miesto – Simon Bolfa – titul Majster Slovenska


V sobotu večer na slávnostnom ceremoniáli v Centre voľného času Spektrum v Prievidzi sa odovzdávali poháre, medaile a diplomy najlepším pretekárom a v nedeľu pokračovali ďalšie kategórie, ktoré boli vyhodnotené priamo na ploche „letiska“ v Koši.


Poďakovanie patrí  predovšetkým Mestu Prievidza, Obci Koš, Mestu Nováky za podporu tejto medzinárodnej akcie, úroveň ktorej zožala pochvalu u všetkých zúčastnených štátov.


Viac tu: https://rmkprievidza.webnode.sk/world-cup-2016/