Svetový pohár PRIEVIDZA CUP 2015

06.05.2015 16:45


V dňoch 1- až 3. Mája 2015 sa obecná lúka v Koši stala  prechodným domovom  35 pretekárov zo Slovenska, Česka,  Bieloruska, Chorvátska, Slovinska, Švajčiarska a Nemecka.
Svoje  sily si zmerali raketoví modelári v kategóriách: S4A (raketoplán), S6A (raketa streamer), S8Ep (rádiom riadený raketoplán), S7 (makety) a S9A (raketa virnik). Počas týchto troch dní sa konali dve súťaže. Svetový pohár raketových modelárov PRIEVIDZA CUP 2015 a zároveň Majstrovstvá Slovenska 2015. Organizátori aj pretekári sa museli vysporiadať s občasným dažďom a studeným vetrom, ale ani to ich neodradilo a neublížilo to ani výbornej atmosfére a kvalite súťaže.  Modelári z Centra voľného času Spektrum v Prievidzi hviezdili v jednotlivých kategóriách  nielen  na majstrovstvách Slovenska, ale aj vo Svetovom pohári PRIEVIDZA CUP 2015.
Výsledky pretekárov  RMK CVČ Spektrum Prievidza :


Svetový pohár PRIEVIDZA CUP 2015:
Kategória S4A:
1. miesto – Matej Hagara + titul najlepší junior
2. miesto – Simon Bolfa
Kategória S9A:
3. miesto – Roman Čižnár + titul najlepší junior
Kategória S8Ep:
2. miesto – Miloš Vida (tréner RMK CVČ Prievidza)


Majstrovstvá Slovenskej republiky 2015:
Kategória S4A:
1. miesto – Matej Hagara – titul Majster Slovenska
2. miesto – Simon Bolfa
Kategória S3A:
1. miesto – Matej Hagara – titul Majster Slovenska
Kategória S8D:
2.miesto – Simon Bolfa
3.miesto – Matej Hagara
Kategória S9A:
1. miesto – Roman Čižnár + titul Majster Slovenska
Kategória S8Ep:
2. miesto – Miloš Vida (tréner RMK CVČ Spektrum Prievidza)


V sobotu večer na slávnostnom ceremoniáli v Centre voľného času Spektrum v Prievidzi sa odovzdávali poháre, medaile a diplomy najlepším pretekárom a v nedeľu pokračovali ďalšie kategórie, ktoré boli vyhodnotené priamo na ploche „letiska“ v Koši.


Poďakovanie patrí  predovšetkým Mestu Prievidza, Obci Koš, Mestu Nováky za podporu tejto medzinárodnej akcie, úroveň ktorej zožala pochvalu u všetkých zúčastnených štátov.